zondag 2 januari 2011

Finale van The Network Challenge

Vanmiddag was het zover. Om 15.00 uur gingen de deuren open van café Bitterzoet voor de finale van The netwerk Challenge.

De opdracht was:
http://www.thenetworkchallenge.nl/templates/challenge4.html

Afgelopen week was ik flink in voorberereiding op deze dag. Via Twitter en Facebook gaven zo'n 30 mensen aan te willen helpen. In het begin van de middag kreeg ik nog weer tal van smsjes, mails en tweets dat mensen klaar waren voor de Grand final. Dat dit geen loze beloftes waren, bleek al snel. Zodra ik de opdracht ontving en op Facebook en Twitter plaatste ging het los. Vanmiddag zag ik alle Foursquare checkins en werd duidelijk hoeveel mensen bloedfanatiek op weg waren om op de verschillende NS-stations in te checken met Foursquare. Niet normaal en fantastisch. Zo verlieten Edwin en Iris direct hun bezoek en gingen op jacht naar 3 stations. Dat lukte! William heeft heel Vroomshoop e.o. afgecheckt en is binnenkort supermayor van NS-oost Nederland. Op Nijverdal-west begrijpen ze nog steeds niet wat iedereen daar deed. Mensen renden de stations op en zonder in de trein te stappen of mensen op te halen renden ze net zo hard het station weer af. Ook Utrecht en Amersfoort waren al snel binnen. Zelfs met meerdere checkins. Amsterdam was waarschijnlijk het populairste. Hier hebben 5 mensen met #Shario ingelogd.

Ook Dolf en Inge, op weg naar huis, reden om en checkten in op Zwolle. De familie van den Heuvel gingen meerdere stations af en hebben daar waarschijnlijk de Kampmannetjes, Ruud, Wim, Lydia en Matthijs horen vloeken omdat inchecken en/of een foto uploaden niet ging. Ondertussen probeerde Emiel overzicht te bewaren, zag dat dit hopeloos was en ging zelf op pad om in te checken. Ook Sjoerd, Marcel , Ruben en Jurgen trokken langs de stations om in te checken op Amersfoort en Amsterdam e.o. Anicka die met een lekkere wandeling even twee stations toevoegde. Jeroen en Saskia hornden waar ze konden. Helaas bleek de Blackberry geen ideale telefoon voor deze ronde. Foto's uploaden ging niet waardoor o.a. Geeke Amsterdam Sloterdijk en Schiphol wel checkte, maar geen foto kon geven.

Het uur verstreek en uiteindelijk bleek er door de 47 netwerken die in de finale zaten, zo'n 550 Foursquarechekins te zijn gescoord. Er zaten netwerken tussen die niets hadden en netwerken zoals #Shario. Het was dus spannend. Helaas niet gewonnen, maar wel een ervaring rijker. Van de 2000 netwerken die zich hebben opgegeven waren er dus 47 in de finale. Hoeveelste Shario is geworden? Geen idee, maar zodra dit bekend is zal ik het laten weten. Nogmaals allemaal super bedankt voor jullie inzet. I like! Hopelijk jullie ook.

Labels: , , ,


gepost door Igor Filart op